[email]

Michael Faure

Off counsel
 
Études (lieu)
Licentiaat rechten (Universitaire Instelling Antwerpen)
Criminologie (Rijksuniversiteit Gent)
Master of Laws (University of Chicago Law School - Fellowship of the Belgian American, Educational Foundation) (1984-1985)
Doctor in de rechten (Albert Ludwigs Universität te Freiburg im Breisgau)
Domaines de préférence
Milieurecht
Milieustrafrecht
Langues
Nederlands, Frans, Engels, Duits, Chinees (basiskennis Mandarijns)
Avocat depuis
1982
Travaille chez Van Goethem depuis
1982

Autres activités professionnelles

Sedert 1988 is Michael Faure verbonden aan verschillende academische instellingen in Nederland. Eerst halftijds als universitair (hoofd)docent bij de vakgroep Straf- en Strafprocesrecht van de Rijksuniversiteit Leiden; nadien (sedert 1 september 1991) als hoogleraar Vergelijkend en International Milieurecht en directeur van het Maastrichts Europees Instituut voor Transnationaal Rechtswetenschappelijk Onderzoek (METRO) aan de rechtenfaculteit van de Universiteit Maastricht.

Sinds 1 februari 2008 is hij daarenboven ook halftijds verbonden als hoogleraar Comparative Private Law and Economics aan het Rotterdam Institute of Law and Economics (RILE) van de Erasmus School of Law in Rotterdam.

Hoogleraar Vergelijkend en International Milieurecht aan de Universiteit Maastricht (voltijds sedert 1991 – halftijds sedert 2008).

Academisch directeur van het Maastrichts Europees Instituut voor Transnationaal Rechtswetenschappelijk Onderzoek (METRO) aan de rechtenfaculteit van de Universiteit Maastricht

Hoogleraar Comparative Private Law and Economics aan het Rotterdam Institute of Law and Economics (RILE) van de Erasmus School of Law in Rotterdam.

Academisch directeur van de Ius Commune Research School (sedert 1995).


Expérience

Publications

Voor meer informatie: http://www.personeel.unimaas.nl/michael.faure/ met lijst van publicaties, boeken, full text artikelen, enz.